Om Ion Silver

Ion Silver HB startades 2001, som så många andra små företag, i ett garage hemma hos grundaren och idén bakom det hela, Anders Sultan. Efter att ha läst om kolloidalt silver på nätet under mitten av 90-talet och förstått vilken potens det hade, och insett alla fantastiska  användningsområden väcktes en nyfikenhet och en önskan om att göra denna kunskap tillgänglig för alla. Det var ett tankefrö, som grodde och blev till en idé och en vision som så småningom utvecklades till en produktion.

2002 flyttade Ion Silver HB in i sina första lokaler på Produktvägen 8 i Löddeköpinge. Anders stod ofta ensam bakom tappmaskinen och producerade, svarade i telefon, packade och skickade sina flaskor över landet. Samtidigt föreläste han och spred sin allt bredare kunskap så fort tillfälle gavs. Detta gav sakta men säkert resultat. 2012 ombildades Ion Silver HB till ett aktiebolag och samma år hade Ion Silver AB växt ur rocken och fick flytta till en större lokal, även denna på Produktvägen i Löddeköpinge.

Sedan dess har företaget växt starkt, trots alla påhopp av myndigheter och media. Produkterna har blivit fler och idag är vi fem heltidsanställda och har under hösten 2016 dubblat vår lokalyta och investerat i effektiva hjälpmedel som skall hjälpa oss möta den allt jämt ökande efterfrågan på våra produkter. .

Våra högt ställda krav på renhet och miljö medför en ständig, kritisk granskning av leverantörer, råvaror och framför allt på den egna tillverkningen. Den femte generationens ”Silvermaskiner” byggs i detta nu, då Anders alltid drivs av tanken på att göra det ultimata Kolloidala silvret, 10 ppm.

Vårt MSM skövlar inga skogar. Våra hudvårdsprodukter är parabenfria och bygger på på naturliga råvaror. Våra mineraler är fria från tillsatser som konserveringsmedel och klumpförebyggande kemikalier.

Vi använder inga genmanipulerade råvaror. Våra förpackningar är enkla och miljövänliga. Helhetstänket finns alltid närvarande i vår produktutveckling.

Vår intention är alltid att producera och presentera de bästa och renaste produkterna på marknaden.

Vårt fokus ligger på att med ett helhetsperspektiv inrikta oss på en hållbar framtid och vi kommer alltid slåss för att människor ska ha en självklar rätt att få hålla sig friska med effektiva och ofarliga produkter. Hälsofrihet med andra ord!

Våra produkter

Vi på Ion Silver har sedan 2001 tagit fram produkter som renar kroppen på ett hälsosamt sätt. Produkterna innehåller naturliga ingredienser och består av ett sortiment med produkter som är bakteriedödande, rensande, antiseptiska och främjar led och muskelbesvär. Vi är väl etablerade på marknaden med vårt elektrokolloidala silver IONOSIL, kosttillskottet Lignisul MSM, fodertillskottet Alavis MSM, glukosaminsulfatet GLUKO/MAX, hudserien EMS mm.