Kammaråklagaren lägger ner förundersökningen mot Ion Silver AB eftersom inget brott har begåtts
Helsingborgs Dagblad och Sydsvenska Dagbladet har jobbat stenhårt på att försöka få människor att tro att det skulle kunna vara brottsligt för privatpersoner att diskutera hälsa och olika medels hälsoeffekter i slutna Facebookgrupper. Tidningarnas artiklar under hösten 2014 och framåt i tiden har till och med skrämt diverse privatpersoner till tystnad.

Nu har kammaråklagare Stefan Waern konstaterat att det inte är brottsligt att föra information, egna erfarenheter och andras erfarenheter vidare i till exempel Facebookgrupper, oavsett vad det handlar om. Kammaråklagare Stefan Waern har lagt ner förundersökningen gentemot Ion Silver AB i Löddeköpinge samtidigt som han konstaterar att inget brott har begåtts.

Så här såg det ut när tidningarna med buller och bång presenterade att Ion Silver AB – Anders Sultan och Michael Zazzio – var polisanmälda för brott emot läkemedelslagen och att åklagarämbetet skulle utreda om det var brottsligt att diskutera kolloidalt silver i den slutna Facebookgruppen Kolloidalt Silver 2.0 eller om det utgjorde brott då Anders Sultan eller Michael Zazzio yttrade sig privat i egenskap av medicinsk forskare, föreläsare eller sakkunniga beträffande kolloidalt silver:

Läs den spännande historien här:

Kammaråklagaren lägger ner förundersökningen

Kammaråklagaren lägger ner förundersökningen